Értékelési rendszer működése

2016. július 30.

A fordit.hu tagjai értékelést küldhetnek megbízóikról, illetve a megbízók értékelhetik fordító, tolmács és iroda partnereiket. Az értékelt fél emailben értesül az értékelésről, és választ is adhat. A fordit.hu előfizető tagjai minden értékelést megtekinthetnek, az ajánlatkérők pedig a fordit.hu tagjairól szóló értékeléseket tekinthetik meg (ha ehhez a tag hozzájárult).

A fordit.hu oldalon két évvel ezelőtt bevezetett Visszajelzés rovat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kialakításával az volt a célunk, hogy a megrendelők kifejezhessék elégedettségüket a fordításokkal kapcsolatban és ezzel olyan minőségi mutatót hozzanak létre, amely a kínálati árnál is fontosabb döntési szemponttá válik. Ezzel párhuzamosan a fordítók fel tudják hívni egymás figyelmét arra, ha egy megrendelő különösen jó, vagy éppen rossz. A vártnál azonban sokkal kevesebb visszajelzés érkezett és így az egész rendszer nem elég informatív.

Megfogadva sok fordítói javaslatot, újragondoltuk a visszajelző rendszert és új formában, egy bevált módszert követve (Vatera), Értékelések néven tesszük közzé.

Az újdonságok

  • A megrendelők az Értékelések rovatban, míg a fordit.hu tagjai a az adatlapjukon értékelhetők.
  • Értékelni egy-egy munkakapcsolatot (közös projektet) lehet, pozitív, semleges és negatív  értékelés adásával.
  • Az értékelés igény szerint röviden indokolható. Az értékelésre szöveges válasz adható.
  • A pozitív értékelések csillagokként jelennek meg a fordit.hu tagjainak neve mellett:
    • 3-10 pozitív értékelés: 1 csillag
    • 11-30 pozitív értékelés: 2 csillag
    • 31- pozitív értékelés: 3 csillag
  • A csillagok számításánál a pozitív értékelések számából levonódik a negatívak száma, a semlegeseket pedig a rendszer nem veszi figyelembe.
  • A fordit.hu tagjai az Adatmódosítás menüpont Beállítások alpontjában megadhatják, hogy az értékelések száma és/vagy indoklása megjelenhet-e nyilvánosan.

Örülnénk, ha a fordit.hu-n szereplő fordítók, tolmácsok és irodák egymást is rendszeresen értékelnék a közös munkáik alapján. Az ajánlatkérők és megrendelők automatikusan megjelennek az Értékelések oldalon elérhető listában, ők itt értékelhetők. A listában nem szereplő megrendelők egy rövid űrlapon a listához adhatók. A korábbi visszajelzéseket a pontszám alapján értékelésekké alakítottuk (1-2: negatív, 3 semleges, 4-5 pozitív).

Javaslatunk az értékelésekhez

Pozitív: boldog vagyok, minden rendben zajlott a munka során, a partner pontos és figyelmes volt.
Semleges: elégedett vagyok, és bár voltak fennakadások a partner miatt, ő ezeket korrekt módon orvosolta.
Negatív: szomorú vagyok, komoly gondok voltak a folyamatban, amelyet partnerem nem kezelt megfelelően.

Az indoklásban továbbra is maradjunk tárgyilagosak és kerüljük a személyeskedést, ahogyan ezt a partnerünktől is várnánk. Reméljük, hogy az új lehetőséggel elérjük az eredeti céljainkat, azaz a megrendelők egyre kevésbé az árra, hanem inkább a minőségre gondolva választanak majd fordítót. A fordit.hu tagjai pedig előre elkerülhetik a másnál kellemetlen partnernek bizonyult megrendelőket.


Hozzászólások (12)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie