Meghívó a Tolmácsok és Fordítók Országos Fórumára 2012

2012. június 19.

2012. augusztus 23-án (csütörtökön) és 24-én (pénteken), a Debreceni Nyári Egyetem és a fordit.hu  szakmai támogatásával a Talentum megrendezi a Tolmácsok és Fordítók Országos Szakmai Fórumát. A fordit.hu jelentkező tagjai között 2 ingyenes belépőt sorsolunk ki.

 

A fórum célja:

Egyrészt szeretnénk, ha minden tolmács, illetve fordító pontosan ismerné az aktuális jogszabályokat, rendeleteket. Amennyiben kérdéseik vannak, vagy tanácsra van szükségük, ezen a konferencián a megfelelő minisztérium megbízottai nyújtanak segítséget.

Másik törekvésünk, hogy lehetőséget adjunk minden – akár kezdő, akár tapasztalt tolmácsnak/fordítónak a szakmai kapcsolatépítésre.

Idén nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a beszéd- és öltözködéskultúra területére is elmerészkedjünk, de bemutatjuk a siket-vakok tolmácsmunkáját is. Ismét látnak bemutatót jeltolmácsokkal, csakhogy  már mint a tolmácsnak a tolmácsa mutatkozik be. Az EU-ban folyó munkáról is képet adunk.

A fórum tervezett programja és előadói:

Az ország legelismertebb szakemberei közül sokan elfogadták a meghívásunkat, az illetékes minisztériumok képviselői mellett a szakmai képviseletek vezetői, tolmácsolást oktató és vizsgáztató szakemberek tartanak majd előadásokat, de a retorika világába egy Montág-tanítvány vezeti be a hallgatóságot. A végleges programot a www.fordit.hu oldalon május végén közzétesszük, a jelentkezők részére megküldjük.

A fórumon – reményeink szerint – állásbörze és szakmai árubemutató (vásár) lesz, valamint kezdő tolmácsok részére is biztosítunk tapasztalatszerzési lehetőséget. (Szimulációs/szituációs gyakorlatokat szeretnénk részükre szervezni.) Várjuk erre vonatkozó igényüket!

A részletes program letölthető INNEN.

A fórum helyszíne :

Pannónia Középiskolai Kollégium, XIII. Budapest, Pannónia u. 83.

Részvételi díj:

12.000 Ft + áfa, amely tartalmazza a csütörtöki ebédet és vacsorát, valamint a pénteki reggelit és ebédet, továbbá a kávészünetek szokásos kínálatát.

(Számlaszám: 10702064-22224743-51100005 (CIB Bank), Talentum-Debreceni Bt.)

Szállást egyénileg lehet foglalni Csécsi Viktornénál  (marika@pannonia-koll.sulinet.hu) címen.  A kollégiumi szobákat kétágyas szobaként biztosítják.

Jelentkezési határidő:

2012. augusztus 10.

A jelentkezési lap aláírásával és 5.000 Ft (előleg) befizetésével együtt. (A számlázás együtt történik.)

A jelentkezési lap letölthető INNEN.

További információ: talentum@t-online.hu (Elek Mária)

A fordit.hu jelentkező tagjai között 2 ingyenes belépőt sorsolunk ki. 

A jelentkezés 2012.06.19-én kezdődik és július 2-án (hétfőn) zárul. A sorsolást 3-án kedden tartjuk. Jelenkezni az e cikk alatti hozzászólással lehet. A 2 nyertest a sorsolás napján, e-mailben értesítjük. (fordit.hu)

 


Hozzászólások (24)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie