Információk fordítók, tolmácsok, fordítóirodák számára

A fordit.hu portál fordítók, tolmácsok és fordítóirodák közösségéből áll. A több mint ezer szakember tapasztalata azt mutatja, hogy a leendő megbízóik az interneten előre informálódnak róluk, és ezt követően nagyobb bizalommal fordulnak hozzájuk. A fordit.hu a közösségi marketing eszközeivel hirdeti a fordítók, tolmácsok és fordítóirodák szolgáltatásait. A portál tagjait adatlapok (profilok) mutatják be.

A közösségi marketing mellett a fordit.hu munkaközvetítő rendszerként is működik. A fordítót, tolmácsot vagy fordítóirodát kereső megrendelők ajánlatot kérhetnek a regisztrált fordítóktól, tolmácsoktól és irodáktól. A beérkező ajánlatkéréseket a szerkesztőség azonnal továbbítja a tagoknak, akik ajánlatot adhatnak és elvállalhatják a munkákat.

A fordit.hu nemcsak magyar, hanem angol nyelven is megjelenik. A www.Hungarian-Translator.eu weboldal a nemzetközi megbízóknak szól: célja, hogy fordítói kapacitásunk a nemzetközi munkaerőpiacon is jelen lehessen. A regisztrált fordítók eldönthetik, hogy szerepelni kívánnak-e a nemzetközi oldalon – ez költséggel nem jár.

Mekkora forgalmat bonyolít a fordit.hu közössége?

A 2000 óta működő portál látogatottsága 2017-re meghaladja a havi 50 000 egyedi látogatót. Partneri körét több mint ezer szabadúszó fordító, tolmács és fordítóiroda alkotja. A látogatók legnagyobb része visszatérőként, ajánlások révén, célzottan keresve gépeli be a www.fordit.hu webcímet és havonta több mint 1000 ajánlatot kér a szakemberektől.

Mit tartalmaz a fordítóknak és tolmácsoknak nyújtott szolgáltatás?

A szolgáltatás tartalmazza a megrendelő által kért adatok megjelentetését, azok tetszőleges gyakoriságú módosítását, a beérkező ajánlatkérések közvetítését, a zártkörű fórum és a megrendelőkkel kapcsolatos tapasztalatok megosztását lehetővé tevő értékelő rendszer használatát. A fordit.hu kiemelt szolgáltatása a szakmai információk közvetítése, így tudósít a fordítói eseményekről (2017-ben már több mint 95 órányi videós szakmai tudósítás érhető el). Az előfizetők részesednek a közös reklámok segítségével elért forgalomból. Minden fordit.hu tag díjmentesen megjelenhet a Hungarian Translator című nemzetközi fordítói oldalon is.

A fordit.hu tagjai féléves vagy éves ütemben tagdíjat fizetnek, amelynek fejében igénybe vehetik a közösség és portál által kínált szolgáltatásokat. Egyéb díjak, jutalékok, költségek nincsenek.

3 kategóriába lehet jelentkezni: szabadúszó fordító-tolmács, fordítóiroda, nyelvi szakember

A fordit.hu közösségbe jelentkező fordítónak, tolmácsnak, nyelvi szakembernek vagy fordítóirodának el kell döntenie, hogy igényt tart-e saját nyilvános profilra és a munkaközvetítő rendszerre. Ha igen, akkor szabadúszó fordítóként vagy fordítóirodaként regisztrálja vállalkozását.  Ha nem, akkor nyelvi szakemberként.

A szabadúszók és irodák profilján (adatlapján) közvetlenül a név alatt jelenik majd meg a "Szabadúszó fordító, tolmács vagy a "Fordítóiroda" megnevezés. A döntés során a jelentkezőnek érdemes mérlegelnie, hogy lehetséges ügyfelei szabadúszóként vagy vállalkozásként adnak-e megbízásokat számára.

A "nyelvi szakember" kategóriába jelentkezőknek nem hozunk létre saját nyilvános profilt: ez az előfizetés a fordit.hu által közvetített szakmai rendezvények követésére és az előadásokról készült videók megtekintésére szolgál, alacsony éves díj ellenében.

A kategóriák különbségeiről szóló írásunk segít a választásban. A szolgáltatáscsomagok a Regisztráció oldalán, táblázatban hasonlíthatók össze. Lehetőség van a kategóriák közötti váltásra is.

Miben más a fordit.hu, mint az szakmai egyesületek vagy ingyenes hirdetési portálok?

A fordit.hu közössége hatalmas fordítói bázisával és ügyfélkörével 17 éve piacvezető pozíciót tölt be. A fordítók potenciális megbízói legszívesebben a legnagyobb kínálatú helyet választják, ahol áttekinthető módon találhatják meg jövőbeli partnereiket. A szaknévsor méretéből fakadóan a fordit.hu több közös hirdetést engedhet meg magának, és az egyedi hirdetési megállapodásokkor jobb alkupozícióval rendelkezik. Hasonló előnyök érvényesülnek a közösségi vásárlások kapcsán is, amelyek akár 30-40% árelőnyhöz juttatják a fordit.hu tagjait CAT szoftverek vásárlása esetén. Összefoglalva: egységben az erő.

A fordit.hu a tagdíjon felül egyéb díjakat és jutalékokat nem számít fel tagjainak. Az ajánlatkérés és ajánlatadás egyaránt díjmentes. Nincsenek kreditek, limitek, korlátozások és egyéb rejtett költségek: a tagok és megbízóik kapcsolatában a szerkesztőség nem vesz részt. A www.Hungarian-Translator.eu partneroldal által a fordit.hu a nemzetközi munkalehetőségeket is továbbít tagjainak. Az angol nyelvű oldalon való megjelenés a regisztrált tagoknak térítésmentes. 

Hogyan kell regisztrálni a fordit.hu-ra?

A Regisztráció menüpontra kattintva a jelentkező kiválasztja, milyen tagsági kategóriában kíván megjelenni. A feltételek elfogadását követően kitölti a regisztrációs adatlapot (amelyet később tetszőlegesen változtathat). A regisztráció után a tagdíj befizetése (banki átutalással, bankkártyával vagy banki, illetve postai készpénzbefizetéssel) és a megjelenő profil-oldal kitöltése következik. Ezután a jelentkező számára a fordit.hu összes szolgáltatása megnyílik.

 


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie