Gyakornoki program és álláskereső a fordit.hu-n

2012. november 10.

A fordítóirodáknál betölthető gyakornoki és szakmai pozíciók meghirdetésére indított programot a fordit.hu. A pályakezdő és tapasztalt fordítók és tolmácsok elhelyezkedését szeretnénk segíteni a fordítóirodáknál. Az irodák számára pedig lelkes pályakezdő fordítók és tapasztalattal rendelkező szakemberek adatbázisát kínáljuk.

Állásközvetítésbe fog a fordit.hu. Azt tapasztaltuk, hogy sok fordító és tolmács vállalna állandó munkát fordítóirodáknál, és az irodák is gyakran keresnek munkatársat a szabadúszók közül. A programot a fordit.hu és a LinguaPark klaszter közösen valósítja meg. Célunk a gyakornokok és munkavállalók (fordtók, tolmácsok, projekjtmenedzserek és technológusok) szervezett, egyszerű és hatékony összekötése a fordítóirodákkal. Ez a munkavállalók számára a szakmai és gyakornoki pozíciókban való elhelyezkedést, munkalehetőséget és szakmai ismeretek szerzését jelenti. A fordítóirodák számára a gyakornoki program a jövőbeni munkatársak megtalálását, a szakmai ismeretek átadását és fordításgazdaság fejlesztését hozza magával.

Gyakornoki program
A szakfordítóképzés résztvevői már a képzésük során találkoznak a gyakornoki program lehetőségével, amely konkrét munkalehetőséget jelent számukra. A fordit.hu weboldalon regisztrálva megadják kapcsolatfelvételi adataikat, feltöltik szakmai profiljukat. A fordítóirodák a fordit.hu-n keresztül böngészhetik a gyakornoki profilokat és gyakornoki állást ajánlhatnak.

Ezen túl állásajánlatot (álláshirdetést) is közzétehetnek, amelyről a gyakornokok értesülnek. Az újonnan jelentkező gyakornokokról a fordítóirodák e-mailes értesítést kérhetnek, hetente egy alkalommal (a Beállítások menüpontban állítható be az igénylés erről).

Állásajánlatok fordítóirodákban
A fordit.hu minden tagja bejelölheti, ha nyitott a fordítás, tolámcsolás mellett vagy helyett a folyamatos munkaviszonyra, vagy egy szakmai pozíció betöltésére egy fordítóirodánál. Aki elvégzi ezt a beállítást, kereshetővé válik a fordítóirodák számára ebből a szempontból is, és ha az irodáknál megnyílik egy ilyen pozíció, jelentkeznek.

A fordit.hu küldetése
A fordit.hu küldetésének tekinti a fordítói munkaerő minél magasabb értéken történő hasznosítását és a piaci szereplők számára hatékony üzleti folyamatok kialakítását. A gyakornokok munkaerőpiaci integrációja a fordítói képzések terén is kedvező folyamatot indíthat be, amely a képzés értékének növekedésével jár.

A programban való részvétel ingyenes
A programba jelentkező gyakornokoknak regisztrálniuk kell a fordit.hu oldalon, de tagdíjat nem kell fizetniük. Ha a szabadúszóknak szóló szolgáltatásokat is igénybe szeretnék venni, akkor szabadúszó fordítóként vagy tolmácsként előfizethetnek. Az előfizetéssel rendelkező fordítóirodák tetszőleges számú álláshirdetést jelentethetnek meg díjmentesen, ill. szabadon szűrhetnek a keresések során a munkavállalásra nyitott szabadúszók adatlapjaira.

Hogyan működik?
A program 3 kiemelt lehetőségre képes:

#1 A szabadúszók az adatlapjukon bejelölhetik, ha folyamatos fordítói, projektmenedzseri vagy technológusi állást keresnek. A pályakezdő fordítók és tolmácsok szintén jelezhetik, ha gyakornoki munkát vállalnak. A fordit.hu oldalon belépve az Adatmódosítás menüpont Profiladatok oldalán van lehetőség a beállításra. Közvetlenül itt: http://www.fordit.hu/adataim/parameterek/

Gyakornoki program és álláskeresés

#2 A fordítóirodák ettől kezdve a kereshetnek potenciális munkatársakat a szabadúszók között, az irodák rendelkezésére álló részletes kereső segítségével. Közvetlenül itt: http://www.fordit.hu/kereses/

Gyakornoki program

#3 Állásajánlatokat is feladhatnak az irodák, díjmentesen. A szabadúszók szabadon böngészhetik az irodák által megjelentetett állásajánlatokat és beadhatják jelentkezésüket. Az új oldal Állásajánlatok címen jelenik meg a menüben. Közvetlenül itt érhető el: http://www.fordit.hu/allasajanlatok/

Állásajánlatok

Célunk, hogy a fordit.hu közösség tagjai válogathassanak az elvállalható munkák és lehetséges munkatársak között. A rendszer most készült el, még nem tartalmaz adatokat. Kérjük a szabadúszó fordítókat, hogy ha szerepelni szeretnének az álláskeresőben, akkor tegyenek pipá(ka)t a megfelelő négyzetekbe. Egyben kérjük az irodákat, hogy használják bizalommal munkatárskeresésre a fordit.hu új funkcióit és jelentessék meg nyitott pozícióikat, álláslehetőségeiket.


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie