Fordítói vendormenedzsment-kerekasztal

2013. január 22.

Új szakmai szervezet alakult hazai fordítóirodák részvételével. A Professzionális Fordításszolgáltatók Egyesületében ezekben a napokban indul a munka. Első programjuk egy kerekasztal-beszélgetés lesz Budapesten, február 12-én. A fordit.hu mint médiatámogató, tudósít a rendezvényről.

A PROFORD első workshopjának címe: vendor menedzsment-kerekasztal

Ferdinand Bol: Az amszterdami borkereskedő céh elöljárói (1663)Ferdinand Bol: Az amszterdami borkereskedő céh elöljárói (1663)

MEGHÍVÓ

Meghívott vendégeink a szakma kiváló ismerői, a magyar fordítási piac legnagyobb vásárlói, valamint az EU és a szabadúszó fordítók egyesületének képviselői. 

A beszélgetés két szakaszból áll. Az első részben a panelisták a keresleti és a kínálati oldal viszonyát járják körül. Szó lesz a fordítás árazásáról, szerződési feltételekről, szabadúszó fordítók és az irodák egymással szembeni elvárásairól. Beszélünk arról, hogyan lehet bekerülni és bent maradni a fordítóirodák adatbázisában, milyen a jó jelentkezés, hogyan válogatnak, szűrnek a vendor menedzserek, hogyan minősítik a fordítók munkáját. A panelisták elmondják, milyen gyakornoki lehetőségekre számíthatnak a hallgatók, illetve hogy mit kell tudniuk ahhoz, hogy eséllyel pályázhassanak fordítóirodai állásokra, vagy szabadúszó munkára. 

A kávészünet a networking ideje, a szabadúszó fordítók és a hallgatók találkozhatnak a meghívott szakemberekkel, a Proford-tag fordítóirodák képviselőivel, ismerkedhetnek, kérdezhetnek. 

A beszélgetés második részében egy globális fordítócég vendor menedzsere is bejelentkezik Argentínából, hogy válaszoljon a nemzetközi piacot érintő kérdésekre. A beszélgetés végén bőven lesz idő kérdezni is a beszélgetés résztevőitől.

helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem E épület XI. ker. Egry J. u. 1. (Petőfi-híd, Budai hídfő, 11 emeletes fehér épület) 505-ös terem
időpont: február 12. kedd, 17h - 20.30h

résztvevők:
- Tamási Éva - vendor menedzser - Consell Pannonia
- Dr. Wagner Veronika - global resource manager, espell
- Balázs Edit - ügyvezető, Edimart
- Schaffler György - elnök, MFTE
- Babos Gábor - EU Nyelvi tisztviselő Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóság, Budapesti kirendeltség
- Matthias Wegener, vendor manager - Milengo ltd. 

moderátor: Urbán Miklós, Proford
házigazda: Bán Miklós, Proford

program
17.15- 18.15: kerekasztal
18.15-18.45: szünet, networking
18.45-20.00: kerekasztal, Q&A

részvételi díj:
fordítóképző intézmények tanárai: díjtalan
BME fordítóképző hallgatói: díjtalan
más fordítóképző intézmények hallgatói: 1000 Ft
szabadúszó fordítók: 2000 Ft
Proford-tag fordítóirodák: 2000 Ft
nem Proford-tag irodák: 4000 Ft

//fizetni helyben lehet majd//

Regisztráció a Proford-rendezvény Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/235760493225207/ vagy a rendezvény szervezőjénél, Körösi Dóránál: dora.korosi@espell.com


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie