Programajánló: Szociális és hatósági tolmácsolás

2013. február 8.

A BME Tolmácsképző központja 2013. február 25-én előadást és beszélgetést szervez erről a témáról. A részvétel ingyenes, a meghívót a fordit.hu továbbítja.

Meghívó

A BME Tolmács- és Fordítóképző Központ szeretettel meghívja Önt rendezvényére, mely a „szociális és hatósági tolmácsolásteljesen feltáratlan területét hivatott bemutatni. A terület legnagyobb szelete a bevándorlási és menekültügyi tolmácsolás, ennek megfelelően a rendezvény első részében tervezett előadást az említett terület szakértője, Gyulai Gábor tartja a Magyar Helsinki Bizottság képviseletében.

Meghívó

Az előadás feltárja azokat a szakmai kihívásokat, amelyekkel tolmácsként és fordítóként szembesülhetünk az említett területen, valamint konkrét példákon keresztül mutatja be a tolmácsolás kiemelt szerepét és a nyelvi, kulturális sokszínűség jelentőségét a menekültügyben.

Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen az alábbi szervezetek képviseltetik magukat: Magyar Helsinki Bizottság, Menedék Egyesület, Cordelia Alapítvány, ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR), illetve egy, a területen jártas tolmács is a meghívottak között lesz.

A kerekasztal-beszélgetést követően az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a meghívott szakértőknek.

Az előadás időpontja: 2013. február 25. hétfő 17 óra
Helyszín: BME E épület, V. emelet, 505-ös terem
Cím: Budapest, XI. kerület, Egry József u. 1. (Petőfi-híd Budai hídfő)
Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi e-mail címen: vegh@tfk.bme.hu

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie