Terminológiai szeminárium Pécsett (2013)

2013. április 24.

Nemzetközi Terminológiai szeminárium indul Pécsett a PTE KTK Terminológiai Dokumentációs Központ szervezésében, 2013 szeptember 30-tól október 4-ig a a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban.

A fordit.hu-t Muráth Judit tájékoztatta az eseményről. Külön kiemelte, hogy a magyarországi résztvevőket szeretnék a részvételi díj mérséklésével is támogatni, ezért azt kéri, hogy az érdeklődők a regisztráció előtt forduljanak közvetlenül hozzá az alábbi elérhetőségeken:

PécsDr. habil Muráth Ferencné, PhD
egyetemi magántanár, központvezető
PTE KTK Gazdaságmódszertani Intézet
Terminológiai Dokumentációs Központ
Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
H-7622 Pécs - Universitas u. 2/a
Tel.:36 (72)501-600/28024
Fax:36 (72) 501-553
http://www.termdok.ktk.pte.hu/

E-mail: murath@ktk.pte.hu

HIRDETMÉNY

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Terminológiai Dokumentációs Központja idei ECQA Terminology Manager - Basic nemzetközi terminológiai szemináriumát 2013. szeptember 30-tól október 4-ig tartja a Tudásközpontban.

Az ECQA felnőttképzéssel foglalkozó Egyesület által akkreditált, öt napos, a legújabb ismeretekre támaszkodó, gyakorlatorientált bevezető kurzus a terminológia-menedzsmentbe.

A szeminárium elvégzése után online vizsga tehető. A sikeres vizsgát követően az ECQA Európai Egyesület európai oklevelet állít ki, amelyet valamennyi résztvevő országban elfogadnak.

A szeminárium nyelve: német

Célcsoport: terminológiával foglalkozó egyetemi oktatók, kutatók, a gyakorlatban tevékenykedő, osztályozással és kategorizálással, e-business-el, semantic Web-bel, archiválással foglalkozó szakemberek, könyvtárosok, fordítók, tolmácsok, lokalizációs szakemberek, műszaki szerkesztők, szakfordítással, terminológiával foglalkozó egyetemi hallgatók.

Bővebb információ és jelentkezés:

http://www.termdok.ktk.pte.hu/
Események /Events
Terminology Manager Pécs 2013

valamint http://www.termnet.org/english/products_service/ecqa_ctm-basic/2013_pecs/index.php


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie