Aktív és inaktív profilok, törlési szabályok

2016. november 4.

A fordit.hu tagjainak profilja az előfizetés után aktiválódik, az előfizetés lejártával pedig inaktívvá válik. Az inaktív fiókok 1 év után törlődnek.

A fordit.hu minden tagja rendelkezik egy saját profil oldallal. A profil azokat az adatokat tartalmazza, amelyeket a regisztrációkor és később az adatmódosításkor a profil tulajdonosa rögzített. A profil a fordit.hu-n történő előfizetéskor aktívvá válik, az előfizetés lejártával inaktiválódik. Az inaktív fiók egy év elteltével automatikusan törlésre kerül.

Az aktív profil előnyei

Az aktív profil nyilvánosan megjelenik, míg az inaktív csak a fordítóirodák számára és az internetes keresők (pl. Google) számára tekinthető meg. Az aktív profil tulajdonosa megtekintheti az ajánlatkéréseket, ajánlatot adhat azokra, részt vehet az értékelő rendszerben és hozzászólhat a fordit.hu cikkeihez a fórumban. Használhatja a fordit.hu állásportálját, megjelenhet a Hungarian-Translator.EU oldalon, a Felelős Fordítók listájában. Megtekintheti a fordit.hu által közvetített szakmai rendezvények előadásait és részt vehet a kedvezményes fordítói-szoftvervásárlásokon.

Az inaktív profil lehetőségei

Az inaktív profillal rendelkező fordit.hu tagok bár nem élnek a fenti szolgáltatásokkal, de fenntartják maguknak a jogot, hogy előfizetésüket meghosszabbítsák, a profil megjelenésének folytonosságát megtartsák. Ha a profil több mint 1 éve inaktív állapotban van, akkor feltételezhető, hogy a fordit.hu tagja már kívánja fenntartani tagságát és 30 napos törlési értesítő küldését követően automatikusan törlődik fiókja. A törlést minden tag maga is kezdeményezheti a Beállítások menüpontban, ha úgy ítéli meg, már nincs és a jövőben sem lesz szüksége profiljára.

A profil törlésének következményei

A törölt profil a szerkesztőség részéről nem visszaállítható. A profil adatai a fordítóirodák rendelkezésére álló fordítói adatbázisból is törlődnek, illetve az alapadatokat tartalmazó (Google-) keresőoldalak is megszűnnek. A profillal egy időben törlődik az angol nyelvű Hungarian-Translator adatlap is.

Az akaratlan törlés megelőzése

A profil törlése megelőzhető az előfizetés meghosszabbításával. Ehhez a fordit.hu tagjának e-mail címével és jelszavával be kell lépnie az Előfizetés oldalon, ahol átutalással vagy bankkártyával is kiegyenlítheti az előfizetési díjat. Az előfizetést követően a szakmai profilja újból megjelenik a megrendelők és fordítóirodák számra, illetve a meghirdetett munkákra is újból lehetősége lesz ajánlatot küldeni.

Ha korábbi tagunk profilja már törlődött, természetesen örömmel vesszük újbóli jelentkezését a fordit.hu szakfordító-adatbázisába. Ehhez újbóli regisztrációra lesz szükség.

Miért kell törölni?

Az inaktív fiókok törlésére azért van szükség, mert a fordit.hu szakmai közösség érdeke a szakember-adatbázis frissen tartása. Előfizetőink az üzleti lehetőségek igénybevételén túl támogatják a szakmai hírszolgáltatást, a fordítóképzésben való részvételt, a kedvezményes fordítói szoftvervásárlást és a gyakornoki programot. Elkötelezettek a fordítási és tolmács szakma iránt és a fordítóirodákkal együtt aktív érdekközösséget alkotnak. Ugyanakkor a közösségük tagjaitól hasonló értékszemléletet és a közös terhek vállalását várják el. Ezért törekszünk arra, hogy a fordit.hu-n csak aktív fordítók, tolmácsok és fordítóirodák, illetve a közeljövőben aktivitást tervezők jelenjenek meg profiljukkal.


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie