Tolmácsokat keres a Bátor Tábor

2017. január 9.

Nyári táborokba keresnek angolul, csehül, lengyelül vagy szlovákul beszélő önkénteseket. A fordit.hu változatlan formában adja tovább a felhívást.

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor nyári táboraiban komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és kamaszok részére.

Turnusaink során a magyar táborozók mellett rendszeresen fogadunk gyermekeket és kamaszokat Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból is.

„A Bátor Táborban intenzív, erőteljes és nagyon gazdagító élményeket éltem át. Hosszú idő után végre egy olyan helyet találtam, ahol az emberek nem pusztán önmagukkal törődnek, hanem saját gondjaikon és félelmeiken felülemelkedve, energiájukat és szeretetüket egy célra összpontosítják – arra, hogy súlyosan beteg gyermekek életét szebbé tegyék, és vidámsággal, új barátságokkal gazdagítsák.” (Eva, önkéntes, Csehország)

Amennyiben beszélsz angolul, csehül, lengyelül vagy szlovákul, és munkáddal szívesen támogatnád nemzetközi turnusainkat, látogass el honlapunkra, vagy jelentkezz  nemzetközi önkénteskoordinátorunknál, Gyurinál (gy.vigyikan@batortabor.hu) a további részletekért!

Bátor Tábor

Hatvanban található táborhelyünkön kicsik és nagyok különböző programokon vehetnek részt, melyek során újra felfedezhetik képességeiket, önfeledten együtt játszhatnak társaikkal és önkénteseinkkel, a Cimborákkal – mindezt egy teljesen biztonságos, bizalommal és vidámsággal teli környezetben. Táborozóink között minden évben vannak cseh, lengyel és szlovák gyermekek és kamaszok is, akik számára nemzetközi turnusokat szervezünk. Ilyenkor a teljes program angol vagy magyar nyelven zajlik, ezt tolmács önkénteseink segítségével ültetjük át a Táborozók anyanyelvére. A multikulturális környezet fokozza a táborban megszokott pezsgő hangulatot, amely a Táborozók mellett önkénteseinkre is jó hatással van.

A Ceara, egy angol Cimbora kedves soraiban így jellemzi a tábort: “Képzelj el egy helyet, ahol gyermekek és fiatal felnőttek lehetőséget kapnak arra, hogy elfogadásra leljenek, kihívások elé kerüljenek, önbecsülésük épüljön, és egy csapat nélkülözhetetlen tagjai legyenek. Képzelj el egy helyet, ahol nincs határa a nevetésnek, dalnak, táncnak – ahol ezek visszhangzanak a falakról az ébredés pillanatától egészen lefekvésig. Képzelj el egy helyet, ahová szerény és visszahúzódó emberek érkeznek, de a hét végére kivirulnak és a tábor szívévé-lelkévé növik ki magukat – és elsőként állnak fel táncolni az utolsó napon. Képzelj el egy helyet, ahol sosem zavar, hogy Cimboraként nem tudod kialudni magad, mert annyira izgatott vagy az előtted álló naptól. Képzelj el egy helyet, ahol te is önmagad lehetsz. És ahol ez a “te” változásokat tud előidézni. Fontos változásokat. Képzelj el egy helyet, ahová tartozol: egy hihetetlen, csodálatos nemzetközi családot. Képzelj el egy helyet, ahol inspirálsz, inspirálnak, és ahol tele vagy élettel. Ezt a helyet úgy hívják, hogy Bátor Tábor.”

Amennyiben beszélsz angolul, csehül, lengyelül vagy szlovákul, és munkáddal szívesen támogatnád nemzetközi turnusainkat, látogass el honlapunkra, vagy jelentkezz  nemzetközi önkénteskoordinátorunknál, Gyurinál (gy.vigyikan@batortabor.hu) a további részletekért!


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie