Idén is fel leszünk mérve: Language Industry Survey 2018

2018. január 22.

Több európai fordítási szervezet szervezi a kutatást. Magyarország nyelvi szolgáltatói eddig nem különösebben érdeklődtek e nemzetközi kutatás iránt, ezért kevesen töltötték ki a kérdőívet és ennek megfelelően értékelhető, értelmes adatokat sem lehetett nyerni belőle.

Idén a változatosság kedvéért felrajzolhatnánk magunkat a térképre!

Az Elia, az EMT, az EUATC, a FIT Europe, a GALA és a LIND egymással együttműködve idén is közzétette a nyelvi ágazatban tevékeny szereplőknek szóló felmérését. A felmérés – a Language Industry Survey 2018 – azt hivatott feltérképezni, milyen tendenciák, elvárások és kihívások jellemzik az európai fordítói ágazatot és piacot.

A kérdőív a következő linken érhető el angol nyelven: https://goo.gl/forms/EFKn8APqHAq3CGcd2.

A részvétel határideje: 2018. február 16. A felmérés eredményét és az erről szóló jelentést a szervezők márciusban fogják közzétenni. A felmérés célközönségét a közszférában és magánszférában nyelvi szolgáltatásokat nyújtó cégek és szabadúszó fordítók alkotják. A korábbi évekhez hasonlóan a szervezők teljes névtelenséget biztosítanak a résztvevők számára, akiknek személyes adatait nem kérik be és nem tárolják.

Idén is fel leszünk mérve: Language Industry Survey 2018


Hozzászólások (2)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie