A fordit.hu fordítói kategóriái

2016. december 7.

A fordit.hu tagjai 3 különböző kategóriában jelenthetnek meg: szabadúszó fordítóként, tolmácsként, fordítóirodaként, illetve nyelvi szakemberként. A gyakorlatban ezek a kategóriák néha összemosódnak, ezért szeretnénk röviden néhány támpontot adni annak, aki választás előtt áll.

A megjelenési kategóriát a fordit.hu-ra való jelentkezéskor (regisztrációkor) kell kiválasztani. A kategóriák különböző szolgáltatásokat tartalmaznak és különböző az előfizetési díjuk is. A választott kategória később megváltoztatható, a változtatás az info@fordit.hu címre küldött levélben igényelhető. Kategóriaváltáskor a már befizetett előfizetési díjat napra pontosan arányosítja a szerkesztőség az választott új kategóriához, így a váltáskor nem éri veszteség a fordit.hu tagját. Magának a váltásnak sincs díja.

Szabadúszó fordító, tolmács

Az egyéni fordító (és tolmács) kategória a szabadúszó fordítók által leggyakrabban választott szolgáltatáscsomagot kínálja. A fordit.hu szerkesztősége e kategória választását ajánlja az okleveles fordítóknak és tolmácsoknak, akik a fordítást és tolmácsolást fő szakmájuknak tekintik. Az egyéni fordító vagy tolmács a magyar mellett akár 5 különböző idegen nyelvet is megadhat adatlapján. Rendelkezésére áll az Értékelés rovat, amelyben utánanézhet több tízezer megbízónak, értékeléseket küldhet és fogadhat. A megjelölt nyelveire vonatkozó ajánlatkéréseket megtekintheti és ajánlatot adhat. Adatlapja promóciós jelleggel a fordit.hu címlapján, kiemelten is megjelenik.

Fordítóiroda

A fordítóiroda kategória szolgáltatáscsomagja a legbővebb, mindent tartalmaz a szabadúszó fordító szolgáltatásai közül. A fordítóirodának lehetősége van mind a fordítóirodák, mind az egyéni fordítók számára küldött munkaajánlatok megtekintésére (kivéve természetesen a személyre szóló ajánlatkéréseket). A fordítóiroda bármennyi nyelvet feltűntethet adatlapján. Lehetősége van az egyéni fordítók közötti részletes keresésre (szakterület, tapasztalat, számlaképesség, képzettség, fordítástámogató szoftverek használata szerinti szűrésre, amelyhez egyébként másnak nincs hozzáférése). A fordítóirodának lehetősége van a fordit.hu oldalon azonnali ajánlatkérésre, a nap 24 órájában. Akár 1 órás határidővel is kérhet ajánlatot. Profilja kiemelten megjelenik a fordit.hu címlapján.

Nyelvi szakember

A nyelvi szakember kategória azoknak a fordítóipari dolgozóknak / szakembereknek / kutatóknak és hallgatóknak szól, akiknek nem a szakfordítás az elsődleges tevékenységük, nem szeretnének profillal, hirdetéssel megjelenni a fordit.hu-n. Ugyanakkor szeretnék követni a fordit.hu videótudósításait a hazai szakmai eseményekről. Azoknak is ajánljuk ezt az előfizetést, akiknek nincs lehetőségük a szakmai rendezvényeken személyesen részt venni, de érdekli őket az ott elhangzó egyik-másik előadás. A Fordítói tudástár, az Értékelő rendszer és a Szakmai fórum is elérhető a nyelvi szakemberek számára. A nyelvi szakemberek előfizetési díja a legalacsonyabb. Ez a szolgáltatáscsomag kiválóan alkalmas a fordit.hu szolgáltatásainak kipróbálására, a közösségi lehetőségek használatára és a szakmai információk elérésére.

Ami minden előfizetéshez jár

A fordit.hu minden tagja jogosult az ajánlatkérésekről azonnali értesítő e-mailt igényelni, az előfizetőknek szóló kereskedelmi kedvezményeket igénybe venni, az automatikus ajánlatadó rendszert használni, ajánlat-sablonokat készíteni és adatlapját bármilyen gyakorisággal frissíteni, változtatni. Minden előfizető megjelenhet a Hungarian Translator című nemzetközi fordítási portálon is, amely a magyar nyelvet használó fordítók munkaerejét a külföldi piacokon is elérhetővé teszi.

Az előfizetés lejárta előtt 5 héttel a fordit.hu szerkesztősége értesítést küld tagjának, hogy az előfizetési időszak nemsokára lejár és felajánlja az előfizetés kedvezményes meghosszabbításának lehetőségét. Ha ilyenkor az előfizető él a meghosszabbítás lehetőségével, akkor választ egy tetszőleges tagdíjfizetési módot (bankkártya, átutalás, készpénzes befizetés OTP bankfiókban vagy postán) és befizeti a következő időszakra vonatkozó díjat. Éves vagy féléves időszakra lehet előfizetni, amelyek közül az éves előfizetés mértéke 10% kedvezményt tartalmaz. A díj beérkezésekor az előfizetési időszak automatikusan meghosszabbodik. A tagok által használt szolgáltatások az előfizetés lejártáig vehetők igénybe. A lejárat után is van lehetőség az előfizetés meghosszabbítására, azonban ekkor már nem vehető igénybe a kedvezményes díj (amely a kedvezményt a tagság folytonosságának érdekében tartalmazza). 

A fordit.hu lejárt előfizetésű tagjai mindaddig tagok maradnak, amíg nem kérik tagságuk törlését, vagy el nem telik a lejárat után egy év – ez utóbbi esetben profiljuk automatikusan törlődik. Lejárt előfizetés esetén a munkaajánlatokról továbbra is kérhető értesítés, azonban ajánlat csak a tagsági díj rendezését követően küldhető.

A fordit.hu közössége az ország legnagyobb fordítói szervezete, amely friss szakmai információkkal, üzleti lehetőségekkel, munkaajánlatokkal szolgálja tagjait. Támogatja a pályakezdő fordítók szakmai beilleszkedését és a szakemberek közötti tapasztalatcserét, információáramlást.


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie