Az ajánlatkérés szabályai

2016. december 7.

A fordit.hu munkaajánlati rendszere a fordítók, tolmácsok és fordítóirodák számára elvállalható egyedi vagy rendszeres munkák meghirdetésére szolgál.

A beérkező munkaajánlatokat – amennyiben nem a fordit.hu regisztrált tagja által meghirdetett ajánlatkérésről van szó – a fordit.hu szerkesztősége a meghirdetés előtt ellenőrzi.

Az ellenőrzés szempontjai

  • az ajánlatkérésnek fizetett munkát kell tartalmazni
  • az ajánlatkérőnek valós elérhetőségi adatokat kell megadnia
  • az ajánlatkérésnek elegendő információt kell tartalmaznia az ajánlatküldéshez
  • az ajánlatkérés nem tartalmazhat reklámot vagy bármilyen más felhívást
  • az ajánlatkérés nem tartalmazhat kifogásolható tartalmat

A fordit.hu rendszerébe regisztrált fordítóirodák maguk is adhatnak fel ajánlatkéréseket, mégpedig azonnali megjelenéssel, szerkesztőségi kontroll nélkül. Ezt a lehetőséget az irodáktól elvárható szakmai színvonal és korrekt piaci magatartás teszi biztonságossá.

A munkaajánlat vonatkozhat egy bizonyos munkára (pl. egy szöveg lefordítása), de lehet munkaviszonyra vagy megbízásos, vállalkozói jogviszonyra irányuló munkaajánlat is (pl. irodába szakfordító keresése).

Önéletrajzok gyűjtésére (pl. fordítók folyamatos keresése) nem a munkaajánlat feladása, hanem a Szakmai fórum szolgál, ahol folyamatosan gyűjthetők a jelentkezők, a keresett/elvárt készségek meghirdethetők.

A munkaajánlat meghirdetőjének ügyelnie kell a meghirdetett munka esetleges bizalmas voltára. Titoktartási kötelezettség esetén célszerű a munkát a nyilvános meghirdetés helyett közvetlenül a fordítóval egyeztetni.

A fordítási szolgáltatást végző fordító munkabérét a munkaajánlat meghirdetőjének a megállapodott feltételek szerint ki kell fizetnie. A fizetés indokolatlan megtagadása esetén a szerkesztőség kezdeményezi, hogy a munkaajánlat feladója ne hirdethessen meg többé munkát a fordit.hu oldalán.

A munkaajánlat feladója a meghirdetett jelentkezési határidőn belül visszavonhatja az ajánlatkérést, amennyiben az aktualitását veszítette, vagy a megfelelő fordítási szolgáltató kiválasztása már megtörtént.

A munkaajánlat feladójának nem kötelező, de az üzleti etika szabályai szerint illik válaszolnia a munkaajánlatra reagáló, ajánlattévő fordítóknak.


Hozzászólások (2)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie