Esti szakfordító képzések a Szent István Egyetem szervezésében

2010. augusztus 24.
A Szent István Egyetem Idegen Nyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Tanszéke új esti tagozatos szakfordító képzéseket indít 2009. őszén angol, német és francia nyelvből.

A Szent István Egyetem Idegen Nyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Tanszéke új esti tagozatos szakfordítóképzéseket indít 2009 őszén angol és német nyelvből.

Az átalakított felsőoktatási rendszer, valamint a felnőttoktatás és szakirányú továbbképzések által megnövekedett igény arra buzdította a SZIE fordítóképzéssel foglalkozó tanszékét, hogy 2009 őszétől esti tagozaton újabb szakfordítóképzéseket indítson.

A 2009 szeptemberétől induló képzések:

1.    Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzés 2 félévben angol, német vagy francia nyelvből. A 340 órás kurzus során a fordítási készségeket fejlesztő szaktantárgyak mellett külön hangsúlyt fektetnek a szaknyelv oktatására, annak érdekében, hogy a képzés végére felsőfokú szaknyelvi tudásra tegyenek szert a résztvevők. A képzés díja 158 000 Ft/félév.

2.    Angol/német-magyar agrár szakfordítóképzés 4 félévben. A korábbi nappali tagozatos tapasztalatok birtokában a SZIE 2009 őszétől esti formában is elindítja a mezőgazdasági-környezetvédelmi szakfordítóképzést. A képzés végére felsőfokú szaknyelvi tudásra is tesznek szert a résztvevők, és képesek lesznek arra, hogy letegyék az akkreditált, felsőfokú Zöld Út (mezőgazdasági) nyelvvizsgát. A képzés díja 149 000 Ft/félév.

A képzéshez tartozó kurzusokat hetente két alkalommal, péntek délután és szombaton tartják budapesti és gödöllői helyszíneken. A kurzusokra bárki jelentkezhet, aki főiskolai vagy egyetemi diplomával, valamint a képzés nyelvéből közel felsőfokú nyelvtudással rendelkezik. Az írásbeli felvételi vizsga során a jelentkezőknek fordítási feladatot kell teljesítenie magyarról idegen nyelvre és idegen nyelvről magyarra.

A jelentkezés határideje: 2009. május 25.
A jelentkezés módja: kitöltött jelentkezési lap visszaküldése elektronikusan vagy postai úton.

A felvételi vizsga ideje: 2009. június 6. szombat, 10–13 óra

Kapcsolattartó/szakfelelős: Dr. Dróth Júlia egyetemi docens
Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.
Tel/fax: (28) 522-093
E-mail: droth.julia@gtk.szie.hu
Honlap: www.gtk.szie.hu

Részletes tanterv, valamint jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide.


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie