Ajánlatkérés és ajánlatküldés a fordit.hu segítségével

2016. december 13.

A fordit.hu-n megjelenő fordítási és tolmácsolási ajánlatkérésekre fordítók, tolmácsok és fordítóirodák adhatnak ajánlatot, illetve a fordit.hu tagjai egymással is köthetnek üzletet. Hogyan működik az ajánlatkérés és -küldés?

BELÉPÉS E-MAIL CÍMMEL

Az ajánlatadáshoz először be kell lépni a www.fordit.hu oldalon, a Belépésre kattintva.  Az azonosításra az email cím és a jelszó szolgál. Ha nem tudja a jelszót, akkor az Elfelejtett jelszó linkre kattintva emailben küldünk segítséget. A belépést követően jelenik meg a fordit.hu tagjainak menüje, amelyből minden funkció elérhető.

MARADJON BEJELENTKEZVE

A Belépés gomb mellett található a "Maradjon bejelentkezve" opció. Ha ide pipát tesz a Belépés előtt, akkor a számítógép emlékezni fog Önre, legközelebb nem kéri a belépési adatokat. Ez kényelmes, ha egy új ajánlatkérésről e-mail értesítő érkezik, és Önnek csak a megfelelő linkre kell kattintania a részletek megtekintéséhez. A "Maradjon bejelentkezve" lehetőséget olyan számítógépen célszerű beállítani, amelyet csak Ön használ.

AJÁNLATKÉRÉSEK TÖBB RÉSZLETTEL

A Munkák menüpontban jelennek meg az aktuális ajánlatkérések. A korábbi ajánlatkérések is megtekinthetők, ami az átláthatóságot és tájékoztatást szolgálja.

Az egyes ajánlatkéréseket egymás alatt listázzuk, a részletes ajánlatkérést pedig külön oldalon tesszük elérhetővé. Ez a külön oldal a Részletek gombra kattintva érhető el.

A Részletek gombot piros vagy zöld színnel jelöljük, aszerint, hogy a belépett fordító, tolmács vagy fordítóiroda adhat-e ajánlatot az adott munkára. Az ajánlatadás feltétele, hogy az ajánlatkérés határideje még nem telt el, a belépett fordító az ajánlatkérés címzettjei között van, illetve az előfizetése érvényes. További feltétel, hogy az ajánlatkérésben szereplő nyelvek egyeznek a fordító vagy tolmács megadott munkanyelveivel. 

Egyes esetekben az ajánlatkérők szűkítik a címzettek körét, vagy a határidő előtt lezárják az ajánlatkérésüket, mert megtalálták a megfelelő szakembert és nem szeretnének több ajánlatot kapni: ilyen esetekben a Részletek gomb pirossal jelenik meg.

Az aktuális ajánlatkérések részletes oldalán tekinthetők meg az ajánlatkérő által megadott részletek és az ajánlatkérő neve, e-mail címe, esetleg telefonszáma, de csak a fordító általi ajánlatadást követően. Az ajánlatadás előtt adatvédelmi okokból csak az ajánlatkérő neve láthetó.

AJÁNLATTÉTEL NÉHÁNY KATTINTÁSSAL

Az ajánlatkérés alatt megjelenő "Ajánlatot teszek" gombra kattintva küldhet ajánlatot, különválasztva az ajánlott árat és az ajánlat szövegét. Akár egy dokumentumot is csatolhat az ajánlathoz, pl. önéletrajzot, próbafordítást, vagy más fájlt. A "Tovább az ajánlat előnézetéhez" gombra kattintva az előnézet jelenik meg az ajánlatáról. Ha minden rendben, akkor kattintson az "Ajánlatot mentése és elküldése" gombra, az ajánlat elküldéséhez. Az ajánlatkérő ekkor e-mailben értesül az Ön ajánlatáról, és Önnek is küldünk egy visszaigazoló levelet arról, hogy ajánlatot tett.

SABLONLEVELEK HASZNÁLATA

Az ajánlat szövege elmenthető, több ajánlati sablon is létrehozható. Ha új sablont szeretne létrehozni, akkor a beírt ajánlati szöveget úgy teheti sablonba, hogy az "Új sablon" mezőben ad egy új nevet és a "Mentés" gombra kattint. Az új sablon megjelenik a sablonok között. A korábban elmentett sablonokat a "Betöltés" gombbal hívhatja elő, ill. a "Törlés" gombbal véglegesen törölheti.

ELKÜLDÖTT AJÁNLATOK VISSZAKERESÉSE

A fordit.hu tagjai által küldött ajánlatok az Ajánlataim menüpontban utólag visszakereshetők, de természetesen az Ön által küldött ajánlatot csak Ön és az ajánlatkérő érheti el.

LEJÁRT, LEZÁRT, VISSZAVONT MUNKAAJÁNLATOK

A fordit.hu tagjai a Munkaajánlatok menüpontban nemcsak a "nyitott" ajánlatkéréseket tekinthetik meg. Ha az ajánlatkérési határidő lejárt, akkor a munkaajánlat  mellett a "lejárt" felirat jelenik meg, és az ajánlatkérő kapcsolatfelvételi adatai már nem láthatók. Természetesen, aki a fordit.hu ajánlatadás funkciójával ajánlatot adott az adott munkára, az továbbra is megtekintheti az ajánlatkérő adatait (a kapcsolatfelvétel érdekében). Ha az ajánlatkérő a meghirdetett határidő előtt kiválasztja a fordítót, akkor lezárja a munkaajánlatot, amely mellett megjelenik a "lezárt" felirat. Ha a munka valamilyen oknál fogva meghiúsul, akkor az ajánlatkérő visszavonhatja; ilyenkor jelenik meg a "visszavont" felirat.

VAJON ELFOGADTÁK AZ AJÁNLATOT?

Az ajánlatkérőket a fordit.hu szerkesztősége arra kéri, hogy elfogadás és elutasítás esetén is jelezzenek vissza az ajánlatot adó szakembereknek. Ez egyetlen gombnyomással megtehető. Az ajánlatkérők általában több ajánlatot kapnak és ebből a legtöbb esetben egyet választanak ki elfogadásra. Ha elfogadnak vagy elutasítanak egy ajánlatot, akkor erről azonnal email értesítőt küldünk az ajánlattevőnek. Elfogadás esetén a felek felveszik egymással a kapcsolatot, hogy megállapodjanak a munkavégzés feltételeiről és a fizetésről: ebben a folyamatban a fordit.hu már nem vesz részt.

A fordit.hu nagyon egyszerűvé teszi a megrendelők számára az ajánlatkérést, de ezzel egy időben a fordítók számára is hatékonnyá és gyorssá teszi az ajánlatadást. Ezért állnak rendelkezésre a sablonok és a néhány kattintással indítható emailek. Így a jövendőbeli partnerek számára egyszerűbbé tesszük azt a folyamatot, amelynek során megállapodhatnak egymással.

AZ AJÁNLATKÉRŐ SZEMSZÖGÉBŐL

Az ajánlatkérés után az ajánlatkérő e-mail címével és jelszavával bejelentkezhet a fordit.hu oldalra. A beérkező ajánlatokat táblázatos formában is áttekintheti, az ajánlattevő fordítóknak néhány kattintással visszajelzést küldhet. Ha egy ajánlatot elfogad, akkor megkérjük, hogy a munka egyeztetése érdekében vegye fel közvetlenül a kapcsolatot az ajánlattevő szakemberrel. Egyben a fordit.hu ajánlatot küldő tagját is megkérjük, hogy az ajánlat egyeztetése érdekében vegye fel a kapcsolatot az ajánlatkérővel.

Az ajánlatkérő egy gombnyomással megköszönheti az el nem fogadott ajánlatot, és erről e-mailben értesítjük a fordítót.

Az ajánlatkérés mindaddig nyitott állapotú, ameddig az ajánlatkérő le nem zárta, vissza nem vonta, vagy az ajánlattételi határidő miatt le nem járt.

Az ajánlatkérők automatikusan megjelennek az Értékelés rovatban, így a velük együtt dolgozó fordítók, tolmácsok és irodák visszajelzést küldhetnek róluk. 


Hozzászólások (9)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie