Szakmai Fórum | Szabályzat

A Fordit.hu Szakmai Fóruma a fordítók, tolmácsok és fordítóirodák szakmájával, valamint a nyelvi szakemberek üzleti és technikai érdeklődésével kapcsolatos témák megvitatására szolgál, használatára a Fordit.hu közösségének tagjai jogosultak.

A Szakmai Fórum tematikájába nem illő, illetve vallási, etnikai, politikai, sértő, uszító, rágalmazó, személyes jellegű bejegyzések nem engedélyezettek. A Fordit.hu moderátorai a zavaró bejegyzéseket álláspontokra és érdekekre tekintet nélkül eltávolítják. A bejegyzések tartalmát a Moderátorok nem változtathatják meg.

A fórum biztonsága érdekében a moderált bejegyzés szerzője a moderálást követően 1 hétig nem írhat új bejegyzést. Egy évben belül a második moderálási szükséglet esetén a szerkesztőség fenntartja a jogot arra, hogy a hozzászóló további hozzászólási jogát megvonja. Egy éven belül a harmadik moderálási szükséglet esetén a szerkesztőség automatikusan és azonnal megvonja a további hozzászólási jogot.

A Szakmai Fórumhoz hozzászólók új témákat is nyithatnak, de csak abban az esetben, ha hasonló című és tartalmú téma nincs, vagy ha van, akkor annak folytatása nem lehetséges, nem célszerű. A téma címének tükröznie kell a bejegyzések tartalmát. A Moderátoroknak joga van a címek módosítására és a témák összevonására, valamint a bejegyzések áthelyezésére, ha megítélésük szerint ez javítja az érthetőséget, használhatóságot. A Szakmai Fórum használója egy bejegyzést csak egy alkalommal hozhat létre, különböző témába azonos bejegyzés többszöri bemásolása nem megengedett.

Más fórumhasználók véleményének kiforgatása, kéretlen magyarázata, sarkítása nem megengedett, ezért a Moderátoroknak joguk van az ilyen bejegyzéseket eltávolítani. Kerüljük a következő frázisokat:  „Marcsinak nincs diplomája”, „Pista nem tud fordítani”, „Kati ellopta a munkámat”, „Zoli nem fizet”.

A Szakmai Fórumon nem megengedett az egyes megbízók tevékenységének megvitatása. A névvel, utalással, hivatkozással vagy egyéb módon azonosított megbízókra vonatkozó pozitív és negatív megjegyzések kerülendők. A Fordit.hu közösségének tagjai a VISSZAJELZÉS rovatban jelezhetik, hogy kívánnak-e újabb munkát vállalni egy adott megbízó felkérésére. Az egyéb személyekre és vállalkozásokra vonatkozó állításokért, valamint a szerzői jogba ütköző bejegyzésekért a bejegyzőnek kell felelősséget vállalnia.

A Fordit.hu kiadójának, szerkesztőségének, moderátorainak eljárására vonatkozó jogi értelmezések közzététele a Szakmai Fórumon nem megengedett. Hasonlóképp nem vitatható meg nyilvánosan a szerkesztőség adminisztratív eljárása; a vélemények kizárólag a szerkesztőségi telefonon vagy e-mailen közölhetők. Az építő kritikát és fejlesztési javaslatokat a szerkesztőség köszönettel veszi, és legjobb tudása szerint hasznosítja.

A szerkesztőség előre is hálásan megköszöni a szabályzat szerinti fórumozók figyelmét.


Hozzászólások (1)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie