Kiemelt szolgáltatások fordítóirodáknak

2016. december 21.

A fordítóirodák számára a fordit.hu több kiemelt szolgáltatást is nyújt, amely megkönnyíti a szabadúszókkal való kapcsolattartást és meggyorsítja az ajánlatkérést, majd a fordítási munkák kiszervezését.

A fordítóirodák által igénybe vehető szolgáltatáscsomag mindent tartalmaz az egyéni fordítók szolgáltatásai közül. A fordítóirodának lehetősége van mind a fordítóirodák, mind az egyéni fordítók számára küldött munkaajánlatok megtekintésére (kivéve természetesen a személyre szóló ajánlatkéréseket).
 

Bővített szabadúszó adatbázis használata (1900+ adatlap)

Bővített adatbázisA fordítóirodák nem csak az előfizetéssel rendelkező szabadúszó fordit.hu tagok adatlapját tekinthetik meg, hanem azokét is, akiknek adatlapja az előfizetés lejárta miatt a nagyközönség számára már csak korlátozott adattartalommal jelenik meg. Így a fordítóirodáknak lehetősége van a teljes adatbázisban keresni, szükség esetén minden szabadúszót elérni.

Ehhez a http://www.fordit.hu/kereses/ oldalon az irodának elegendő egy pipát tennie a „Nem aktív tagok megjelenítése” melletti négyzetbe és ezzel az adatbázis máris megnyílik a számukra.
 

Szakterület, végzettség, nyelvpár és tapasztalat szerinti keresés

Bővített keresésA fordítóirodák számára több keresési szűrő-lehetőség jelenik meg. Így pontosabban kereshetnek, több szempont szerint válogathatnak a fordit.hu szabadúszó tagjai között. Jól jöhet ez a funkció, ha egy speciális munkára kell gyorsan fordítót találniuk.

A részletes keresés a http://www.fordit.hu/kereses/ oldalon jelenik meg. A csak fordítóirodák számára elérhető keresési paraméterek: szakterületek ismerete, CAT szoftverek használata és ismereti szintje, aktuális szabad kapacitás, anyanyelv, számlaképesség, fordítói tapasztalat, szakképesítés
 

Szabadúszó csoportok létrehozása; ajánlatkérés 3 kattintással

Fordítói csoportok létrehozásaA fordítói csoportok a fordítóirodák számára kínálnak gyors ajánlatkérési és kiszervezési lehetőséget. A fordítóiroda csoportokba rendezheti saját fordítóit. Például HU-DE nyelvpár és jogi szakterület szerint létrehozhat egy 4 fordítóból álló csoportot. Kijelöli a csoportba tartozó 4 fordítót, a csoportnak nevet ad, majd a Mentés gombra kattint. Amikor bejön egy új megrendelése ezen a nyelvpáron/szakterületen, akkor egyetlen gombnyomással betölti a csoportot és ajánlatot kérhet a csoport tagjaitól.

Ezután az ajánlatkéréskor már megszokott módon az ajánlatokat kényelmesen, táblázatos formában összehasonlíthatja, majd szintén egyetlen gombnyomással kiválaszthatja a megfelelőt, ill. visszajelzést küldhet a csoport többi tagjának. Bármennyi csoport létrehozható és bármikor tetszőlegesen megváltoztatható az összetételük.

Bővebb információ a csoportok létrehozásáról és a csoportos kiszervezésről:

Azonnali ajánlatkérés a szabadúszóktól (akár éjfélkor, 1 perc alatt)

Azonnali ajánlatkérés bármikorA fordítóirodák ajánlatkérése azonnal és automatikusan továbbítódik a címzettekhez.

Míg a fordit.hu központjába beérkező (nem irodák által feladott) ajánlatkéréseket a szerkesztőség hagyja jóvá és továbbítja, addig az irodák jogosultak az ajánlatkérésüket azonnal megjelentetni.

Ez hasznos lehet munkaidőn túl vagy hétvégén, amikor a fordit.hu szerkesztősége csak ügyeletet tart.
 

Akár 1 órás ajánlatkérési határidő

Akár 1 órás határidőA fordítóirodák jogosultak a fordit.hu segítségével azonnali ajánlatot kérni, a nap 24 órájában. Ez azt jelenti, hogy a fordítóirodák által kért ajánlatok a fordit.hu moderátorának megkerülésével azonnal jutnak az egyéni fordítókhoz.

Az ajánlatadás határideje a legtöbb ajánlatkérőnek nem lehet 24 óránál rövidebb. Az irodákat azonban ez akadályozná a sürgős munkák kiszervezésében, ezért az irodák által meghatározható legrövidebb határidő 1 óra. Annyi idő van tehát az ajánlatadásra, amennyit az iroda az ajánlatkéréskor meghatároz.
 

Heti összesítő az új szabadúszókról

Heti összesítőHa a fordítóiroda bővíteni szeretné saját fordítói adatbázisát új szakemberekkel, akkor a fordit.hu segít a kapcsolatfelvételben.

Értesítés kérhető a fordítási piacon megjelenő új fordítókról, tolmácsokról.

A fordit.hu-ra jelentkező szabadúszók profillapját heti összesítésben, e-mailben továbbítjuk az érdeklődőknek. Ehhez az ADATMÓDOSÍTÁS menüpont BEÁLLÍTÁSOK alpontjában tegyen egy pipát a megfelelő négyzetbe.

A fordítóirodák díjmentesen adhatnak fel álláshirdetést is, amelyet minden szabadúszóhoz eljuttat a szerkesztőség. Az irodák számára nyitva áll a gyakornok-közvetítő programunk is.
 

6-nál több fordítási nyelv választása

6-nál több fordítási nyelvA fordítóirodák jogosultak bármennyi fordítási nyelv és nyelvpár, illetve szolgáltatás megjelölésére az adatlapjukon.

A szabadúszó fordító és tolmács kategóriában összesen 6 nyelv megadására van lehetőség. A fordítóirodák ezzel szemben hozzáférnek az összes nyelvvel kapcsolatos ajánlatkéréshez is.

 

Fordítási szoftver kedvezmények

Fordítási szoftverA fordit.hu folyamatosan kapcsolatot tart a fordítási szoftverek forgalmazóival és páratlan kedvezményeket kap tagjai számára. 2012-ben 7 alkalommal szerveztünk csoportos vásárlási akciókat, 35-55%-os kedvezményt kialkudva a memoQ és Trados szoftverekre.Az ilyen szoftverek beszerzését tervező irodák már egyetlen szoftver vásárlása esetén is tízezreket takaríthatnak meg a részvétellel.

A felsorolt szolgáltatások csak fordit.hu előfizetés esetén vehetők igénybe. Tekintse meg az irodák számára kínált szolgáltatáscsomagot a Regisztráció linkre kattintva.

 


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie