Sajtóközlemény: Urbán Miklós az espellben folytatja

2013. szeptember 13.

A fordit.hu-hoz érkezett hírek szerint vezetőváltás történt a Consell Translations fordítóirodában: a több évig az irodát képviselő szakember új munkahelyén Production Manager lesz.

Az espell által 2013. szeptember 12-én kiadott sajtóközlemény (változtatás nélkül):

"Urbán Miklós, a hazai fordítópiac egyik legfelkészültebb szakembere szeptember 16-tól az espell fordítás és lokalizáció Zrt. Production Managere. A szakember 15 éve dolgozik fordítóirodákban különböző vezető beosztásokban. Miklós eddig elsősorban lokalizációs feladatokkal, fordítást támogató eszközökkel, és a fordítóipari szolgáltatásokkal kapcsolatos egyéb szoftverekkel foglalkozott egy fordítóirodai csapat vezetése mellett.

Az espellben a teljes fordítási folyamat vezetése és minőségellenőrzése lesz a feladata, az ehhez tartozó vállalati egységek – projekt menedzsment, vendor menedzsment, fordítás, DTP, IT – vezetőjeként.

Urbán szereplését illetően bizakodó, reméli, azt a formát mutatja majd, amit eddig megszoktak tőle. Urbán azt mondta, nagyon örül ennek a lehetőségnek, mivel Magyarország legjobb csapatába igazolt."

Urbán Miklóst sok fordítói összefogásból ismerjük és kedveljük: részt vesz a LinguaPark klaszter és a Proford tevékenységeiben, ill. sok érdekes előadását hallgathattuk szakmai konferenciákon.

Például itt:

Fordítómemóriák kezelése
A Rosetta-kő unokái

A Miklós által korábban képviselt Consell Translations CEE Kft. vezetését, amely a legnagyobb árbevételű fordítóirodák közé tartozik, a jövőben a tulajdonos Ellmann Zsuzsanna veszi át. A hasonló tulajdonosi körű, de eltérő profilú,  2013-ban alakult LinguaPrompt fordítóirodát pedig Ellmann Márk veszi át.

Miklós a fordit.hu kérdésére megerősítette, hogy munkája mellett a szakfordító-képzésben továbbra is jelen lesz, számíthatunk rá.


Hozzászólások (0)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie