Első magyar fordítóirodai körkép 2016

2016. augusztus 17.

A fordit.hu indítja az első hazai fordítóirodai felmérést. Kérjük azokat az irodákat, akik hisznek a piaci együttműködésben, tartsanak velünk és töltsék ki a kérdőívet.

A legfontosabb: szeretnénk minden modern, valós piaci ismeretet visszajuttatni a fordítóirodáknak, természetesen a nyilatkozók neve nélkül, összesítve, hasznos piaci információt nyújtva. Már az elején tisztázzuk, hogy ennek semmi köze a fordit.hu tagsághoz, se más szervezetekhez – az egész hazai fordítói piacról szól.

Közel 160 fordítóiroda működik az országban, derült ki egy idei kutatásunkból; az egyszemélyestől kezdve, a néhány projektmenedzserrel működő cégeken át, egészen a leányvállalatig. Sok nyelvi szakember ezekben a vállalkozásokban, alkalmazottként vagy tulajdonosként dolgozik. Számukra eddig nagyon kevés piaci visszacsatolást nyújtottak a korábbi kutatásaink. Ezen szeretnénk most változtatni.

Miért kérjük, hogy vegyen benne részt minden működő fordítóiroda? Mert az eredményekből sok újdonságot megtudhat! Pontosabban helyezheti el saját vállalkozását a fordítópiac térképén. Ügyesebben pozícionálhatja cégét az üzleti területeken. A kiértékelést követő párbeszédben partnerkapcsolatokat alakíthat ki. És legfőképp: azért vegyen részt, mert csak így jut hozzá az információhoz. A kutatási eredményeket ugyanis a fordit.hu bizalmasan kezeli és összesítve kizárólag a résztvevőknek adja át. Az eredmények kisebb részét pedig, kizárólag a szakma érdekeit előtérbe helyezve, a Tolmácsok és Fordítók Országos Fórumán, egy előadás formájában fogjuk bemutatni.

Minden fordítóiroda részt vesz?

Mi bízunk benne, hogy mindazok részt vesznek, akiknek fontos a “közös ügy”, a fordítópiac megismerése és az egymással való szakmai együttműködés. Láttunk már szép példát arra, amikor 2011-ben a Fordítópiaci Körkép során (az espell és a fordit.hu közös kutatásában) a szabadúszók bizonyították, együttes erővel ki tudnak állni a szakmájuk mellett. Most a irodákon a sor.

Az irodák ezen az űrlapon jelentkezhetnek be a kutatásba. A kérdőív fél óra alatt kitölthető. Amikor kiértékeltük, akkor visszaküldjük az eredményeket.


Hozzászólások (1)

Hozzászólások írásához és megtekintéséhez be kell jelentkeznie