Auguszt Adrienn

egyéni fordító / igazoltan képesített szakfordító
Aktuális
Szabad kapacitás
25% - elfoglalt vagyok, de kisebb feladatokat vállalok
A fordit.hu tagja
2018.11.28. óta (1472 napja)
Profil frissítése
2021.05.28
Legutóbb online
2022.01.04
Havi megtekintők
22
Adott/kért ajánlat
2 / 0
Szolgáltatások (fordítás, tolmácsolás)
Munkanyelvek
kínai, magyar, német, angol
Szakterületek
pénzügy, zene, idegenforgalom, oktatás, hivatalos okmány, üzleti, műszaki, tudomány, gépészet, média, gazdaság, távközlés, marketing, építőipar, lektorálás, élelmiszeripar, számvitel, kultúra, sport, kereskedelem, egészségügy, pszichológia, jog, általános, politika, irodalom
Szolgáltatások
Az elmúlt csaknem két évtizedben a tolmács-fordító ranglétra fokain folyamatosan felfelé haladva gyűjtöttem a tapasztalataimat a magánszférában és az állami szférában egyaránt a kínai vidéktől magas rangú miniszteri szintű találkozókig, a főállású tolmács-fordító léttől kezdve a szabadúszó tolmács-fordító létig, egyedül, csapatban, a konszekutív munkáktól a szinkronfülkéig nagyrabecsült kollégák támogatását élvezve. Ezen időszak alatt számos magyar-kínai projekt és együttműködés létrejöttét, növekedését, átalakulását szolgáltam ki tolmácsként vagy fordítóként az energetika, média, ingatlanfejlesztés, turizmus, technológia, szállítmányozás, infrastruktúrafejlesztés, innováció, import-export, közigazgatás, művészet, egészségügy, oktatás, irodalom területeken.
Magyarország és Kína világgazdasági és külpolitikai helyzetének és kapcsolatának, a Magyarországon élő kínai közösségnek, valamint a Kínában élő magyar közösségnek a hatósugarában egy magyar-kínai, kínai-magyar kisnyelves tolmács-fordító feladata ugyan nem, de viszonyulása korunk minden egyéb területén tapasztalható tendenciákhoz hasonlóan, folyamatosan változik, átalakul. Ehhez a változáshoz és átalakuláshoz az alkalmazkodást, a folyamatos megújulást a munkanyelvek szenvedélyes szeretete, az ember szenvedélyes szeretete, a szakma szeretete, az erkölcsi normák tiszteletben tartása által teremtett erős alapok teszik hosszú távon lehetővé. Jómagam elkötelezett vagyok ezen erős alapok folyamatos fenntartásában, ahogyan elkötelezett vagyok a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztésében is, amit mi sem igazol jobban, mint az elmúlt két évtizedes pályafutásom.
2002-ben szereztem meg közgazdász diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának külgazdasági szakán német-kínai nyelvpáron, mindkét nyelvből felsőfokú gazdasági nyelvvizsgával. Az 1999/2000-res tanévemet a Shanghai Fudan Egyetemen Kínában töltöttem államközi ösztöndíjjal nyelvi részképzésen. 2006 óta dolgozom szabadúszó tolmács, gazdasági szakfordító egyéni vállalkozóként. 2007-től 2009-ig Pekingben éltem és dolgoztam. 2012-ben letettem a gazdasági szakfordítói vizsgát magyar-kínai, kínai-magyar nyelvirányban. 2013-ban posztgraduális bölcsész tanulmányaim lezárásaként az ELTE BTK kínai szakán megszereztem az abszolutóriumot. 2014 óta vagyok az OFFI szerződött partnere. Munkanyelveim a magyar és a kínai, ezeken kívül német és angol nyelvismerettel rendelkezem. CAT eszközök közül a TRADOS-t használom. 2012-2014 között a Magyar-Kínai Baráti Társaság alelnöke voltam. 2016 óta a szabadúszás mellett az European Institute for One Belt One Road Cooperation and Developement civil szervezet alelnöki pozícióját is betöltöm.
Több mint 5 éves fordítói tapasztalat
Számlaképesség
Szakmai adatok
Referenciák
A teljesség igénye nélkül:
KRE-BTK
Igazságügyi Minisztérium
CRSC
Magyar Hangszóró Rendszerek Kft.
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt.
Innovációs és Technológiai Minisztérium
OFFI, tolmács, fordító
GE
Robert Bosch Elektronika Kft.
Lego Manufacturing Kft.
Mercedes-Benz Manufacturing Hungary
Bussiness Team Fordítóiroda
Lehoczky, Muszka és Szelei Ügyvédi Iroda
Ramada Hotel Lake Balaton
Budapest, XV. kerületi önkormányzat
Budapest, VIII. kerületi önkormányzat
NAV
Pesti Központi Kerületi Bíróság
Országos Bírói Hivatal
Alkotmánybíróság
BRFK
TEK
MNB
Készenléti Rendőrség
Fővárosi Főügyészség
ChinaCham
MKBSZ
BKIK
VOSZ
ChinaMart
Iparművészeti Múzeum
Autoflex-Knott Kft.
Szabó Edit, iparművész
InnovaSter Kft.
Atlasz World Travel
Keleti Nyelvek Nyelviskolája
Óbuda-Újlak Zrt.
Duna Televízió
EUBAU Co. Ltd.
GENERAL ELECTRIC
MOFÉM ZRt. (TEKA GROUP)

CAT szoftverek ismerete
SDL Trados Studio 2009 (magas szint), SDL Trados 2007 (magas szint)
Képzettségek
Képzés típusa Végzettség neve Intézmény neve Képzés időtartama Végzés évszáma
MSc / MA / MBA külkereskedelmi közgazdász BGF 1997-2002 2002
csak vizsga abszolutórium ELTE, kínai szak 2005-2013 2013
csak vizsga gazdasági szakfordító ELTE 2012 2012
Szakmai tagságok
Magyar Fordítók és Tolmácsok Egyesülete, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Szabadúszó Fordítók, Tolmácsok Egyesülete
Kapcsolat
Telefon
E-mail cím
Üzenetküldés