Vértesi Nándor

egyéni fordító
Aktuális
Szabad kapacitás
100% - teljes kapacitásom a megrendelőké
A fordit.hu tagja
2020.07.28. óta (661 napja)
Profil frissítése
2021.07.31
Legutóbb online
2021.07.31
Havi megtekintők
33
Adott/kért ajánlat
0 / 0
Szolgáltatások (fordítás, tolmácsolás)
Munkanyelvek
magyar, orosz
Szakterületek
idegenforgalom, oktatás, hivatalos okmány, vegyipar, üzleti, műszaki, gazdaság, építőipar, kultúra, elektronika, sport, kereskedelem, jog, irodalom
Szolgáltatások
orosz/magyar, magyar/orosz forditás, kisérő (liaison) tolmácsolás
Számlaképesség
Szakmai adatok
Referenciák
1983 óta foglalkozom idegenvezetéssel, orosz nyelvű csoportok és egyéni turisták részére, az elmúlt években igen intenzíven. Minthogy az idegenvezetési feladatok (az utóbbi években főképp egyéni vendégekkel dolgoztam ) meglehetősen lekötötte az energiámat, nem igazán törekedtem tolmácsmunkákat keresni, fordítást pedig még kevésbé. Persze azért ez az "beesett", fordítottam étlaptól jogi szövegig mindenfélét, tolmácsolni meg igen sok turistaprogramnál kell, de megtaláltak különböző rendezvények, tárgyalások kapcsán is.
Most , mivel a koronavírus "jóvoltából" az orosz nyelvű turisták eltűntek, próbálom kihasználni a nyelvtudásom a fordítás illetve szívesebben a tolmácsolás területén.
Oroszon kívül beszélek még németül, illetve egy keveset franciául és spanyolul. Ezt azért írom itt le mert bizonyos szituációkban ez hasznos információ lehet, de ezeket a nyelveket azért nem olyan biztonsággal bírom mint az oroszt.
Az oroszt magyar létemre majdnem anyanyelvi szinten beszélem, gyakoroltam eleget, részben a családom is kétnyelvű. Szinkrontolmácsolást nem tanultam, ezt nem is vállalom.
A tolmácsolás mellett idegenvezetési feladatot is vállalok, ez praktikus lehet ha a tárgyalásra érkező üzleti partner számára valamilyen nem szakmai programot is szeretnének szervezni.
Amúgy általában szeretem a kihívásokat és szívesen utazom.
A megadott telefonszámon vibert és whatsappot is használok.
Számlát alanyi Áfamentest tudok adni, egy Kft-n keresztül, alapvetően idegenvezetésről, a hivatalos tolmács végzettség megszerzése folyamatban van.
Illetőleg Katás idegenvezető is vagyok, de jelenleg a járványhelyzet miatt szüneteltetem.
Képzettségek
Képzés típusa Végzettség neve Intézmény neve Képzés időtartama Végzés évszáma
MSc / MA / MBA vegyészmérnök Leningrádi Filmmérnöki Egyetem (Szovjetunió) 5 év 1985
tanfolyam idegenvezető Belkereskedelmi Továbbképző Intézet 1 év 1983
Kapcsolat
Telefon
E-mail cím
Üzenetküldés